Igazi ízorgia ez az étel, de nemcsak ízekben gazdag, hanem vitaminokban is. Remek példája például a nyáron eltett barack felhasználásának.
Hozzávalók:
- 1 konyhakész grillcsirke
- 6 sárgabarack (kompót)
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 narancs
A fűszerezéshez:
- 3 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál koriandermag
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- só, őrölt bors
A mártáshoz:
- 1 evőkanál tejföl
- só, bors, citromlé ízlés szerint
- friss saláta a tálaláshoz
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A hús fűszerezéséhez egy mozsárban a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, a narancsot megmossuk, és cikkekre vágjuk.
- Megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk a csirkét, jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, a belsejébe pedig narancsot helyezünk. Egy tepsibe ültetjük, köré helyezzük a hámozott, hasábokra vágott zöldségeket, majd 45 percig sütjük.
- Ekkor a tepsibe szórjuk a magozott barackot, és további 15 percig sütjük.
- A sütőből kivesszük, a fennmaradt, ízekben gazdag levet egy edénybe töltjük 1 dl vízzel (szükség szerint több vizet is adhatunk hozzá), és a párolt zöldségekkel, meg a barackkal együtt felforraljuk. Ezután összeturmixoljuk, tejföllel dúsítjuk, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük a mártást.
- A húst darabokra szedjük, friss salátával, és barackos mártással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése