2016. január 6., szerda

Grillcsirke zöldségágyon barackos mártással


Igazi ízorgia ez az étel, de nemcsak ízekben gazdag, hanem vitaminokban is. Remek példája például a nyáron eltett barack felhasználásának.

Hozzávalók: 

  • 1 konyhakész grillcsirke 
  • 6 sárgabarack (kompót)
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér 
  • 1 narancs

A fűszerezéshez: 

  • 3 cikk fokhagyma 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 2 teáskanál fűszerpaprika 
  • 1 teáskanál koriandermag 
  • 1 teáskanál étkezési keményítő 
  • só, őrölt bors

A mártáshoz: 

  • 1 evőkanál tejföl
  • só, bors, citromlé ízlés szerint
  • friss saláta a tálaláshoz

Elkészítése: 

  • Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. 
  • A hús fűszerezéséhez egy mozsárban a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, a narancsot megmossuk, és cikkekre vágjuk. 
  • Megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk a csirkét, jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, a belsejébe pedig narancsot helyezünk. Egy tepsibe ültetjük, köré helyezzük a hámozott, hasábokra vágott zöldségeket, majd 45 percig sütjük.
  •  Ekkor a tepsibe szórjuk a magozott barackot, és további 15 percig sütjük. 
  • A sütőből kivesszük, a fennmaradt, ízekben gazdag levet egy edénybe töltjük 1 dl vízzel (szükség szerint több vizet is adhatunk hozzá), és a párolt zöldségekkel, meg a barackkal együtt felforraljuk. Ezután összeturmixoljuk, tejföllel dúsítjuk, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük a mártást. 
  • A húst darabokra szedjük, friss salátával, és barackos mártással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: