2016. január 14., csütörtök

Almás erdei-gyümölcsös morzsasüti (reform)


Bármilyen morzsasüti (crumble) nagy kedvenc nálam. Különösen a gyümölcsös változatokat szeretem nagyon, ez itt ráadásul diétás is. Akkor a legjobb, amikor gyorsan valami finomra, egészségesre vágyunk, hiszen nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető,
Tekintélyes adag, nemcsak a család lakik jól, de még az esetleges vendégek is. Elhízni nem fogunk :)

Hozzávalók:

  • 18 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg zabpehely
  • csipetnyi só
  • 75 dkg alma (tisztán mérve)
  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (nálam fekete áfonya és málna)
  • 18 dkg nyírfacukor
  • 2 evőkanál méz
  • diónyi vaj
Elkészítése:

  • A lisztet, a vajt, a zabpelyhet, a ckrot, meg a sót kézzel összemorzsoljuk. Nem kell a tésztának összeállnia, maradjon morzsás.
  • Meghámozzuk az almát, kivágjuk a magházat, és szeletekre felvágjuk. Összekavarjuk az erdei gyümölcsökkel, meg a cukorral, és egy vajjal kikent sütésálló tálba szórjuk. Rácsurgatjuk a mézet, aztán egyenletesen rámorzsoljuk a tésztát.
  • 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: