Bármilyen morzsasüti (crumble) nagy kedvenc nálam. Különösen a gyümölcsös változatokat szeretem nagyon, ez itt ráadásul diétás is. Akkor a legjobb, amikor gyorsan valami finomra, egészségesre vágyunk, hiszen nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető,
Tekintélyes adag, nemcsak a család lakik jól, de még az esetleges vendégek is. Elhízni nem fogunk :)
Hozzávalók:
- 18 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 18 dkg vaj
- 18 dkg nyírfacukor
- 10 dkg zabpehely
- csipetnyi só
- 75 dkg alma (tisztán mérve)
- 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (nálam fekete áfonya és málna)
- 18 dkg nyírfacukor
- 2 evőkanál méz
- diónyi vaj
Elkészítése:
- A lisztet, a vajt, a zabpelyhet, a ckrot, meg a sót kézzel összemorzsoljuk. Nem kell a tésztának összeállnia, maradjon morzsás.
- Meghámozzuk az almát, kivágjuk a magházat, és szeletekre felvágjuk. Összekavarjuk az erdei gyümölcsökkel, meg a cukorral, és egy vajjal kikent sütésálló tálba szórjuk. Rácsurgatjuk a mézet, aztán egyenletesen rámorzsoljuk a tésztát.
- 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése