Egy kevés megmaradt túrót szerettem volna felhasználni, így születtek meg ezek a finom kiflik.Vacsorára éppen kiváló volt.
Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 teáskanál olaj
- 1,5 teáskanál élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál méz
- 2 dl víz
A töltelékhez:
- 20 dkg juhtúró
- 1 kisebb lilahagyma
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan megdagasztjuk, amíg a tészta szép sima, hólyagos lesz (a dagasztást dagasztógép is végezheti). Langyos helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületen 40x40 cm-es téglalappá nyútjuk, nyújtófára felcsavarjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire áthelyezzük. 2 evőkanál olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk apróra vágott hagymával, túróval, és kaporral. Kisebb négyzetekre felvágjuk, és mindeniket átlósan kettévágjuk, így háromszögeket kapunk.
- Mindenik háromszöget felcsavarjuk, kifli formájúra, a maradék vajjal a tetejét megkenjük, és szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése