2016. január 8., péntek

Kapros-túrós kiflicskék


Egy kevés megmaradt túrót szerettem volna felhasználni, így születtek meg ezek a finom kiflik.Vacsorára éppen kiváló volt.

Hozzávalók a tésztához: 

  • 20 dkg liszt 
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 
  • 2 teáskanál olaj 
  • 1,5 teáskanál élesztő 
  • 1 teáskanál só 
  • 1 teáskanál méz 
  • 2 dl víz


A töltelékhez: 

  • 20 dkg juhtúró 
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál apróra vágott kapor

Elkészítése: 

  • A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan megdagasztjuk, amíg a tészta szép sima, hólyagos lesz (a dagasztást dagasztógép is végezheti). Langyos helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. 
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
  • Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületen 40x40 cm-es téglalappá nyútjuk, nyújtófára felcsavarjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire áthelyezzük. 2 evőkanál olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk apróra vágott hagymával, túróval, és kaporral. Kisebb négyzetekre felvágjuk, és mindeniket átlósan kettévágjuk, így háromszögeket kapunk. 
  • Mindenik háromszöget felcsavarjuk, kifli formájúra, a maradék vajjal a tetejét megkenjük, és szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: