Egyszerű, de annál nagyszerűbb hús nélküli fogás. Nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli héjában előfőzve,
- 30 dkg brokkoli,
- 1 hagyma vékony karikára vágva,
- 2,5 dkg tejföl,
- 2 evőkanál vaj,
- 1 evőkanál reszelt torma (lehet ecetben eltett is),
- só, bors
Elkészítése:
- A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben majdnem készre főzzük, majd jéghideg vízbe téve lehűtjük, és leszűrjük.
- A krumplit meghámozzuk, 3-5 mm-es karikára vágjuk, és a hagymaszeletekkel együtt vajban ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a brokkolit, 2 percig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk.
- A tejfölet összekavarjuk tormával, és a brokkolis krumplira locsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése