Nagyon furcsa, hogy ez a recept még nem került fel ide, mert évek óta nagy kedvencünk, igaz, régen készítettem már.
Limarának köszönhető, hogy megismertük ezt a nagyszerű süteményt, és azóta is előszeretettel készítem, éppúgy, mint a hajtoványt.
Nagyon-nagyon finom, aki még nem kóstolta, az mindenképp készítse el!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 tojássárgája
- 0,5 dl olaj
- 2,7 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 20 dkg drált dió
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- néhány csepp rumaroma
- néhány evőkanál sárgabarckdzsem
Elkészítése:
- A tésztához valókat kenyérsütőgépben tésztává dagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
- Gép hiányában, az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejbe kavarjuk, majd letakarva felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük dzsemmel, és megszórjuk dióval.
- Felcsavarjuk, mint a bejglit, majd trapéz formában szeletekre vágjuk.
- Mindenik darabot középen, egy fakanál nyelével kissé benyomjuk.
- Sütőpapíros tepsire téve további 15-20 percig kelni hagyjuk. 180 fokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezzel, az idei utolsó bejegyzésemmel kívánok nektek egy még boldogabb, szerencsésebb, egészségben teli újesztendőt!
Jövőben veletek, ugyanitt!
6 megjegyzés:
Békés, Boldog Új Évet kívánok!
Köszönöm Csilla,viszont kívánom!:)
Kedves Edó!
Békés Boldog Új Évet kívánok!:)
Bizonyara finom!Koszonok minden velunk megosztott recepted!Boldog Uj Evet!
Kedves Hankka,köszönöm szépen,neked is viszont kívánom:-)
Kedves Tücsi!Minden szépet és jót kívánok én is neked!
Kedves Iri,jaj de kedves vagy!:-) BUÉK nektek!
Boldog új évet kívánok! Nagyon szuper ételeket/sütiket készítesz! :)
Megjegyzés küldése