2012. december 31., hétfő

Diós pillangó


Nagyon furcsa, hogy ez a recept még nem került fel ide, mert évek óta nagy kedvencünk, igaz, régen készítettem már.
Limarának köszönhető, hogy megismertük ezt a nagyszerű süteményt, és azóta is előszeretettel készítem, éppúgy, mint a hajtoványt.
Nagyon-nagyon finom, aki még nem kóstolta, az mindenképp készítse el!

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 2,7 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
  • 20 dkg drált dió
  • 12 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • néhány csepp rumaroma
  • néhány evőkanál sárgabarckdzsem
Elkészítése:
  • A tésztához valókat kenyérsütőgépben tésztává dagasztjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
  • Gép hiányában, az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejbe kavarjuk, majd letakarva felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük dzsemmel, és megszórjuk dióval.
  • Felcsavarjuk, mint a bejglit, majd trapéz formában szeletekre vágjuk.

  • Mindenik darabot középen, egy fakanál nyelével kissé benyomjuk.
  • Sütőpapíros tepsire téve további 15-20 percig kelni hagyjuk. 180 fokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezzel, az idei utolsó bejegyzésemmel kívánok nektek egy még boldogabb, szerencsésebb, egészségben teli újesztendőt!

Jövőben veletek, ugyanitt!

6 megjegyzés:

Csilla írta...

Békés, Boldog Új Évet kívánok!

Edó írta...

Köszönöm Csilla,viszont kívánom!:)

tücsi írta...

Kedves Edó!
Békés Boldog Új Évet kívánok!:)

iri írta...

Bizonyara finom!Koszonok minden velunk megosztott recepted!Boldog Uj Evet!

Edó írta...

Kedves Hankka,köszönöm szépen,neked is viszont kívánom:-)

Kedves Tücsi!Minden szépet és jót kívánok én is neked!

Kedves Iri,jaj de kedves vagy!:-) BUÉK nektek!

Millye írta...

Boldog új évet kívánok! Nagyon szuper ételeket/sütiket készítesz! :)