A karácsonyi sütögetést ezzel a pereccel indítottam, aztán szép sorban elkészült a többi aprósütemény is.
A krémesek természetesen csak az utolsó napokban kerülnek sorra.
Ezt a perecet a sajtos pogácsám alapján sütöttem, de margarin helyett zsírt használtam, hogy omlósabb legyen.
Nagyon finom, főleg melegen!
Hozzávalók:
(70-80 darabhoz)
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg reszelt sajt (füstölt)
- 1 csapott evőkanál só
- 1 tasak sütőpor
- tejföl amennyit felvesz (kb 1-2 dl)
Elkészítése:
- A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
- A tésztát fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk nem túl vékonyra, és perecvágóval kiszaggatjuk. A munkafelületet nem kell lisztezni!
- A pereceket sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt világos színűre sütjük.
Tipp: Sütés előtt megkenhetjük tojással, és megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal.
Fémdobozban tároljuk.
3 megjegyzés:
Kedves Edó!
Ez az a féle perec, ami akár karácsonyig eláll dobozban?
Köszönöm válaszod: Sziszó
Kedves Sziszó!Sajnos nem tudom megmondani,mert még nem teszteltem.Csak reménykedni tudok,hogy Karácsonykor is finom puha lesz,hisz zsírt is azért tettem bele.El biztosan nem romlik,de reméljük,h meg sem szárad:-)
Nagyon szép Karácsonyi menüt állítottál össze.
Sikerekben gazdag,Boldog Újévet kívánok!
Megjegyzés küldése