Hozzávalók:
(40 darabhoz)
- 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál méz
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 20 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítése:
- A gesztenyamasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
- Ezután a hozzávalókkal összegyúrjuk, és kisebb szaloncukrokat formálunk belőle. Először gömbölyítünk, majd hengerré sodorjuk.
- A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, a szaloncukokrokat megmártjuk benne, és sütőpapírra tesszük dermedni.
- Egyenként díszpapírba csomagoljuk, és felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
Recept ez alapján.
2 megjegyzés:
Mindkét szaloncukrod nagyon finom lehet! Ezek szerint hozzátok már jöhet a Jézuska :)
Finomak!:)Hát,ami a fát illeti igen,jöhet!
Megjegyzés küldése