Nagyon szeretem a nyelvet, bármilyen formában. Sajnos a családban csak lányommal ketten esszük, azért csak ritkán készítek.
A dió szerintem nagyon jól illik sült húsokhoz, ezért a rántott nyelv mellé most diós öntetet is készítettem.
Finom, merész kombináció, csak bátraknak ajánlom! :)
Hozzávalók:
- 2 sertésnyelv
- 2 babérlevél
- néhány szem egész bors, só
- a panírozáshoz: 2 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, bors
- a sütéshez: olaj
A diós öntethez:
- 5 dkg pörkölt darált dió
- 1 dl semlegez ízű olaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál apróra vágott zöldhagyma
- néhány csepp balzsamecet
- csipet só
Elkészítése:
- A sertésnyelvet megmossuk, majd hideg vízben a babérlevéllel és a borssal főni tesszük.2-3 órán át főzzük, amíg a nyelv megpuhul, ezután leszűrjük, a fehér bőrét lehúzzuk róla, és nem túl vékony szeletekre vágjuk.Megsózzuk és borsozzuk, majd rendre lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.Forró olajban kisütjük, és egy szalvétával bélelt tálra kiszedjük.A diós öntethez a hozzávalókat jól kikavarjuk, és a nyelv mellé kínáljuk.Köretként krumplipürét adhatunk mellé.Tipp: A nyelv főzőlevét ne öntsük el, mert nagyon finom húsleves alap.
1 megjegyzés:
Mint a bejegyzésedben már írtad, merész kombináció...
Én bevállalnám, ha csak egy pár falat erejéig is, mert nagyon kiváncsi-fáncsi vagyok az ízére és az összhatásra,(most ezt a diós öntetre értettem).
Megjegyzés küldése