2012. december 8., szombat

Szendvicstorta


Nemcsak édes lehet ám a torta :) Ez tulajdonképpen több fajta szendvics találkozása, és szerinem érdekes, izgalmas felfedezés lehet annak, aki kóstolja. Nagyon finom, viszont leginkább olyankor érdemes készíteni, ha többen fogyasztják, mert egy családnak szendvicsből túl sok lenne azért :)


Hozzávalók:

  • 1 kisebb kerek cipó (magos) 
  • 20 dkg vaj 
  • 15 dkg szalámi 
  • 10 dkg füstölt sajt 
  • 20 dkg tehéntúró 
  • 3 főtt tojás
  • 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 1 teáskanál mustár 
  • fél teáskanál pirospaprika 
  • apróra vágott petrezselyemzöld 
  • só, bors
Elkészítése:


  • A kenyeret nem túl vastag lapokra felvágjuk, akárcsak a tortát. 
  • Az alsó két szeletet megkenjük vajjal, és megpakoljuk szalámi szeletekkel. 
  • Összeboírtjuk, és befedjük a következő lappal. 
  • Erre kenjük a következő krémet: a főtt tojások sárgáját kikavarjuk mustárral, tejföllel, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott tojásfehérjét, és petrezselyemzölddel ízesítjük. 
  • Ráborítjuk a következő lapot, megkenjük vajjal, kirakjuk sajtszeletekkel, majd összeborítjuk a következő, vajjal megkent kenyérlappal. 
  • Befejezésként rákenjük a hagymával, paprikával, sóval és borssal kikavart túrókrémet, és rátesszük a kenyér tetejét. 
  • Fóliába szorosan becsomagoljuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. 
  • Szeletekre vágva tálaljuk.
  • Tipp: Olyan cipót válasszunk, amely öt lapra vágható. Ha nem találunk ilyent, akkor két kenyérből is készíthetjük. A töltelékeket variálhatjuk ízlésünknek megfelelően, és akár több réteget is készíthetünk.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Hát, amióta az eszemet tudom, ki akarom próbálni az ilyen emeletes szendvicset vagy szendvicstortát, de valahogy még sosem vettem rá magam. SZuper ötletnek tartom, mégis valami miatt még sosem készítettem. És még van néhaány ilyen fogás, amihez mindig csak fűl a fogam, de a kivitelezés továbbra is elmarad... :P
Szuperül néz ki.

Marika írta...

Nagyon finom lehet!!!