Finom, egészséges kenyérre kenhető pástétom, ízre nagyon hasonlít a humuszra - talán a szezámmag miatt. Ez viszont akár el is hagyható, így viszont finomabb szerintem.
Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, előételként.
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt lencse
- 2 babérlevél
- 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A lencsét babérleveles vízben megfőzzük és leszűrjük (20 dkg-át kimérünk), a szezámmagot pedig száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
- Ezután a hagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, majd az összes hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Hidegen, friss paradicsommal és teljes kiörlésű kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
- Tipp: A lencse főzőlevét ne öntsük el, mert szükség szerint ezzel hígíthatjuk a pástétomot.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, egyébként is imádom a pástétomokat!
Válasz a megjegyzésedre: utántöltős csészéim vannak :D
S milyen jókat lehet belőlük kávézni!!:))
Megjegyzés küldése