A minap egy jókora nyuszira tettem szert, melyből elsőként egy finom, selymes, ízes levest készítettem.
Nagy sikere volt, nagyon szerettük, s így legalább változatosabb az étrendünk.
A nyúlhús egyébként is egy nagyon egészséges húsfajta, ráadásul alig van rajta zsiradék, koleszterintartalma alacsony, ezért fogyókúrázóknak is előnyös. Kivéve persze, ha zsiradék hozzáadásával készítjük el.
Kár lenne.
Hozzávalók:
- 1 nyúl bordarésze, hátsó gerincrésze, és nyaka (de egyéb részeiből is készíthetjük)
- 1 fej hagyma
- 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 2 maréknyi zöldborsó
- 3-4 krumpli
- 1,5 dl tejszín (zsírszegény)
- 1-2 evőkanál friss vagy ecetben eltett tárkony
- 1 evőkanál házilag készített ételízesítő
- citromlé vagy ecet a savanyításhoz
- zsiradék a pároláshoz (én kókuszzsírt használtam)
Elkészítése:
- A bordarészt 2-4-be daraboljuk, és a többi részekkel együtt megmossuk.
- Hideg vízbe főni tesszük, és majdnem puhára főzzük.
- A zöldségeket mepucoljuk, megmossuk, a gyökereket karikára, a krumplit pedig kisebb kockára vágjuk.
- A hagymát apróra vágva kevés zsiradékon megpirítjuk. hozzáadjuk a zöldségeket, és néhány percig együtt pároljuk.
- Ezután rászűrjük a húslevest, beletesszük a húsokat is, és együtt készre főzzük. A főzés utolsó perceiben hozzáadjuk az ételízesítőt, illetve megsózzuk és borsozzuk.
- Beleöntjük a tejszínt, citromlével ízlés szerint savanyítjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk apróra vágott tárkonnyal.
1 megjegyzés:
Nyúlhúst régebben sokkal többször ettünk,mint mostanában. Nagyon finom lehet!:))
Megjegyzés küldése