Apró harapnivaló falatkák, ha valami gyorsan elkészíthető finomságra vágynánk. Mártogatóssal különösen kényeztető.
Friss saláta is dukál mellé!
Hozzávalók:
- 25 dkg vörösbab konzerv
- 1 kis fej hagyma
- 1 tojás
- 5 dkg kenyér
- 2 evőkanál zsemlemorzsa (prézli)
- kevés tej
- só, bors
- a forgatáshoz: 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag
- a sütéshez:olaj
A sajtos mártogatóshoz:
- 1 dl majonéz
- 0,5 dl tejföl
- 3 dkg füstölt sajt
- 1 teáskanál balzsamecet, vagy citromlé
- só, bors
Elkészítése:
- Mivel a konzerv leve nem egészséges, ezért először a babot szűrőbe öntjük, hogy a konzervlé lecsöpögjön, majd folyó víz alatt kissé átmossuk. A hagymát meghámozzuk, és a babbal együtt késes aprítóban durvára aprítjuk. Ha nincs késes aprítónk, akkor a hagymát vágjuk apróra, a babot pedig villával törtjük össze. A kenyeret egy kevés tejbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a hagymás babbal együtt egy tálba tesszük. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, megsózzuk és borsozzuk, majd nedves kézzel falatnyi gombócokat formálunk a masszából. Szezámmaggal vegyített zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.A mártogatóshoz a hozzávalókat egyszerűen csak összekavarjuk. Ízlés szerint egy kevés balzsamecettel vagy citromlével pikánsabbá tehetjük. A csípős ízek kedvelői csiliport is adhatnak hozzá.Megjegyzés: A fasírtokat egy szalvétával bélelt tálba szedjük ki, hogy a fölösleges olajat felszívja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése