2012. november 28., szerda

Aszalt szilvás, zabpelyhes joghurt


Egy könnyű, kalóriaszegény, tápláló desszert, esetleg reggeli. A gyerekek nagyon szeretik és gyakran kérik. Bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel finom, és nagyon egészséges.
Gyorsan elkészül, és rögtön feltölt energiával.


Hozzávalók (1 adagra):

  • 3 evőkanál zabpehely
  • 0,5 dl tej
  • 70 g natúr joghurt (zsírszegény)
  • 1 teáskanál méz
  • 7 szem aszalt sizlva

Elkészítése:

  • A zabpelyhet egy kis tálkába szórjuk, ráöntjük a tejet, és a mézzel együtt összekavarjuk.
  • Néhány percig állni hagyjuk, amíg a zabpehely a tejet felszívja, és kissé megpuhul.
  • Ekkor hozzákavarjuk az apróra vágott aszalt szilvát, majd ráöntjük a joghurtot, és néhány darab szilvával díszítjük.
  • Ízlés szerint csurgathatunk rá még mézet.

Nincsenek megjegyzések: