Gyors és egészséges megoldás a rohanó hétköznapokra. Teljes kiörlésű kenyérből készült pirítóssal is fogyaszthatjuk.
- 20-20 dkg sárgarépa, paszternák, zellergyökér
- 20 dkg fagyasztott kukorica
- 1 fej hagyma
- 2 nagy cikk fokhagyma
- kókuszzsír vagy olaj a pároláshoz
- balzsamecet vagy citromlé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, és a fokhagymát, felöntjük 1 liter vízzel, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk. Ne főzzük tovább, mert a zölségek teljesen tönkremennek, az a jó, ha roppanósak maradnak.
- Hozzáadunk még 3 dl vizet, de lehet többet is, aki hígabbra szereti. Beleszórjuk a fagyasztott kukoricát, megsózzuk és borsozzuk, és a levest felforraljuk. Ezalatt a kukorica kellőképpen megpuhul.
- Citromlével vagy balzsamecettel ízlés szerint kissé savanyítjuk, hogy pikánsabb legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése