Az biztos, hogy ez egy igen érdekes, nem szokványos leves. De finom szerintem, és a nővérem szerint is, mert ketten ettük. Kimondottan ünnepekre ajánlott, jellegzetes fűszerezése miatt. Noha az alkohol nagy része elpárolog a főzés során, azért vigyázni kell, mert némi alkoholtartalma biztosan marad. Bár ez nagyon csekély lehet szerintem. Legalábbis mi nem éreztük meg :)
Hozzávalók:
- 7,5 dl félédes fehérbor
- 6 tojás
- 17 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- fél citrom leve és reszelt héja
- 5 szegfűszeg
- fél teáskanál fahéj
- csipet só
Elkészítése:
- A mazsolát kevés langyos vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük.
- 15 dkg cukrot, a citrom levét és a héját, a szegfűszeget és a fahéjat 3 dl vízben felorraljuk. Hozzáadjuk a bort és néhány percig főzzük.
- A tojások sárgáját 5 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a borlevest rászűrjük, és lassú tüzön, habverővel kavargatva felforraljuk.
- Forrón, mazsolával tálaljuk.
2 megjegyzés:
Soy fan de las sopas y si es picante una delicia,abrazos y abrazos.
Nagyon szép leves, valóban ünnepi alkalmakra illő :)
Megjegyzés küldése