2012. november 10., szombat

Fűszeres borleves


Az biztos, hogy ez egy igen érdekes, nem szokványos leves. De finom szerintem, és a nővérem szerint is, mert ketten ettük. Kimondottan ünnepekre ajánlott, jellegzetes fűszerezése miatt. Noha az alkohol nagy része elpárolog a főzés során, azért vigyázni kell, mert  némi alkoholtartalma biztosan marad. Bár ez nagyon csekély lehet szerintem. Legalábbis mi nem éreztük meg :)

Hozzávalók:

  • 7,5 dl félédes fehérbor 
  • 6 tojás 
  • 17 dkg cukor 
  • 10 dkg mazsola 
  • fél citrom leve és reszelt héja 
  • 5 szegfűszeg
  • fél teáskanál fahéj
  • csipet só

Elkészítése:

  • A mazsolát kevés langyos vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük.
  • 15 dkg cukrot, a citrom levét és a héját, a szegfűszeget és a fahéjat 3 dl vízben felorraljuk. Hozzáadjuk a bort és néhány percig főzzük. 
  • A tojások sárgáját 5 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a borlevest rászűrjük, és lassú tüzön, habverővel kavargatva felforraljuk. 
  • Forrón, mazsolával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Rosita Vargas írta...

Soy fan de las sopas y si es picante una delicia,abrazos y abrazos.

Katalin írta...

Nagyon szép leves, valóban ünnepi alkalmakra illő :)