Húsba töltve még sosem ettem ordát, ezért kíváncsi voltam milyen lesz így, sós formában. Mondhatom, az orda ezúttal is jelesre vizsgázott, ez a hústekercs mennyei finom lett. Férjem szerint a legfinomabb.
Egyébként egyik éjjel főztem ki gondolatban, éjjel ugyanis gyakran születnek jó ötleteim :)
Hozzávalók:
- 45 dkg sertésszűz
- 15 dkg orda
- 2-3 evőkanál tejföl
- 10 dkg csemegekukorica
- 20 dkg baconszalonna
- só, bors
- kevés citromlé
- kapor
Elkészítése:
- A húst középen hosszában kissé bevágjuk, szétnyitjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk.
- Megsózzuk, borsozzuk, és citromlével meglocsoljuk.
- Az ordát összekavarjuk a tejföllel, sóval, borssal és kevés apróra vágott kaporral.
- A tölteléket a hús közepére halmozzuk, hosszában, rátszórjuk a klukoricát, majd a széleit ráhajtjuk, tekercset formálva.
- Ezután beborítjuk a baconszalonnával, és fogvájóval néhány helyen megtűzdeljük.
- A hústekercset alufóliába csomagolva tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt megpároljuk.
- Amikor a hús puhára készült, kicsomagoljuk, és olajban kissé megpirítjuk, hogy a külseje ropogós legyen.
- Szeletekre vágva tálaljuk.
- Fogyaszthatjuk rizzsel, krumplival, vagy salátával.
5 megjegyzés:
Álomszép !
Nagyon gusztusos, szívesen megkóstolnám :)
Az orda szerintem minden ételben jelesre vizsgázna! Én imádom, Erdélyben szerettem meg, mifelénk nem lehet kapni, sajnos...érdekes amit írsz, hogy éjszaka jönnek az ötletek, ez nálam is így van:), még futás közben szokott mindenféle kipróbálásra váró, jópofa ötlet eszembe jutni. Most például készülök egy puliszka tekercs elkészítésére, amibe de jó lenne egy kis orda...:)
Adél,Viki,köszönöm!
Heti menük!Az ordás puliszkatekercs meg egyenesen brutál finom!Megkockáztatom,hogy jobb mint túróval:)
Finom és guszta, imádnám....enni!
Megjegyzés küldése