-->
Hozzávalók 12 darabhoz:
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg zabpehely
- 1 tojás
- 4 evőkanál eritrit (vagy cukor)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 12 dkg őrölt mák
- 4 dkg reszelt alma
- 5-7 dkg eritrit
- 35 ml víz
A forgatáshoz:
- 4 dkg őrölt dió
- por eritrit
Elkészítése:
- A zabpelyhet megőröljük, majd a hozzávalókat összegyúrjuk, és 15 percig állni hagyjuk.
- A töltelékhez a hozzávalókat egy edénykében összefőzzük, és hagyjuk hűlni.
- A masszából nedves kézzel gombócnyi nagyságú darabokat veszünk, ellapogatjuk kissé a tenyerünkben, mindenikre 1-1 teáskanálnyit mákos töltleéket helyezünk, és gombóccá formáljuk.
- Enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük, egyszerre hatot. Amikor a víz tetejére feljöttek, leszűrjük.
- Még melegen dióba forgatjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése