2020. február 23., vasárnap

Toszkán csirkemell


-->


Hozzávalók 6 személyre: 

  • 1 kg csirkemell filé
  • 10 dkg spenót
  • 6 aszalt paradicsom
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál vegyes szárított fűszer: bazsalikom, oregánó és zsálya
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • só, őrölt fehér bors

Elkészítése: 

  • Beáztatjuk az aszalt paradicsomot meleg vízbe legalább 10 percre. 
  • A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és forró olajon, egy serpenyőben sütni kezdjük. Amikor már az oldala kezd megfehéredni, megfordítjuk, megsózzuk, és borsozzuk. Oldalanként kb 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük. 
  • A serpenyőben a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a megmosott spenótot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Fűszerezzük, majd jól megkavargatjuk, és 1,5 vizet adunk hozzá. 
  • A húst visszatesszük, és lefedve további 5-10 perc alatt készre pároljuk. A végén belekavarjuk a parmezánt.

Tipp: Rizzsel, vagy kifőtt tésztával kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: