-->
Egy remek példa húsmentes, de magas fehérjetartalmú ételre. Nagyon-nagyon finom, izgalmas ízvilág, egyszerű hozzávaókból.
Hozzvalók 8 darabhoz:
- 28 dkg zabliszt
- 10 dkg friss spenót
- 1 cikk fokhagyma
- 0,4 dl olaj
- 1 dl víz
- 0,5 teáskanál só
- csipetnyi sütőpor és szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 28 dkg vörösbab (konzerv)
- 15 dkg kukorica
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 5 dkg reszelt sajt
- só, őrölt bors
- ízlés szerint apróra vágott petrezselemyzöld, csilipehely, és citromlé
A tálaláshoz:
- 1 puha avokádó
- 1 evőkanál olívaolaj
- kevés citromlé
- só, csilipehely
Elkészítése: A tortillához a liszten kívül a hozzávalókat
összeturmixoljuk, végül a lisztet hozzáadjuk, és összegyúrjuk. 8 egyenlő részre
osztjuk, és egyenként nagyon vékony kör alakú lapra nyújtjuk (enyhén lisztezzük
meg a felületet). Forró száraz serpenyőben egyenként megsütjük a lapokat. A
töltelékhez a hozzávalókat egy tálban
összekavarjuk. Egy forró, száraz serpenyőbe helyezünk egy tortillát,
egyenletesen kirakjuk töltelékkel, beborítjuk egy másik lappal, és jól
összenyomjuk. Mindkét oldalát kissé megpirítjuk, majd háromszügekre vágjuk és
úgy tálaljuk. Az avokádó húsát villával összetörjük, és kikavarjuk egy kevés
olajjal, meg citromlével, illetve sóval, borssal, és csilivel ízesítjük. A
tortilla mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése