Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell filé
- 40 dkg barna csiperke gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 3 dl főzőtejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
- 20 dkg orsótészta (Diabestar tésztáit használom, magas fehérjetartlommal, csökkentett szénhidráttartalommal)
Elkészítése:
- Egy serpenyőben, kevés olívaolajon a húsdarabokat elkezdjük sütni. Amikor mindkét felét enyhén megpirítottuk, öntünk hozzá egy pici vizet, lefedve készre pároljuk, majd kiszedjük.
- A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szeletekre vágott, megtisztított gombát, együtt lepirítjuk, majd beletesszük a zöldborsót. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és 1-2 dl vízben puhára pároljuk. Ekkor beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekavarjuk a gombás mártással. A húst szeletekre vágva mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése