-->
Hozzávalók:
- 2 édesburgonya
- 12 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (lehet zabliszt is)
- 1 tojás
- 1 evőkanál kókuszzsír
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg cukor
- 35 ml fövő víz
- néhány csepp rumaroma
Elkészítése:
- Az édesburgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük, és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- A töltelékhez a hozzávalókat kikavarjuk. Gombócnyi darabokat veszünk a tésztából, mindenikre egy kevés tölteléket kanalazunk, becsomagoljuk, és gömbölyítjük.
- Forrásban lévő sós vízben adagonként kifőzzük,és amikor feljött a víz tetejére, leszűrjük.
Tipp: Zabkorpába, vagy akár hagyományos zsemlemorzsába is
forgathatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése