2020. március 9., hétfő

Csokoládés édesburgonya gombóc


-->


Hozzávalók: 

  • 2 édesburgonya
  • 12 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (lehet zabliszt is)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg cukor
  • 35 ml fövő víz
  • néhány csepp rumaroma


Elkészítése: 

  • Az édesburgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük, és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 
  • A töltelékhez a hozzávalókat kikavarjuk. Gombócnyi darabokat veszünk a tésztából, mindenikre egy kevés tölteléket kanalazunk, becsomagoljuk, és gömbölyítjük. 
  • Forrásban lévő sós vízben adagonként kifőzzük,és amikor feljött a víz tetejére, leszűrjük.

Tipp: Zabkorpába, vagy akár hagyományos zsemlemorzsába is forgathatjuk.

Nincsenek megjegyzések: