-->
Hozzávalók a piskótához:
- 5 evőkanál zabpehelyliszt (vagy zabpehely darálva)
- 4 tojás
- 10 dkg cukor (négyszeres erősségű édesítőt használtam helyette, 20 g-ot)
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (50%-os)
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg eper
Elkészítése:
- A piskótához a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. A lisztet összekavarjuk a sütőporral, meg a sóval, a tojássárágájához kavarjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
- Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszatesszük ugyanerre a papírra, és felcsavarjuk.
- A krémhez a tejszínt és a csokoládét egy edényben, lassú tüzön, kavargatva, felolvasztjuk. Amikor egybeolvadtak, legalább 2-3 órára hidegre tesszük, amíg teljesen megdermed.
- Ekkor mixerrel kihabosítjuk, majd kitekerjük a piskótát, és egyenletesen megkenjük krémmel. Kb a negyedét meghagyjuk bevonni a süteményt. A krémre szórjuk a kis darabokra vágott epret, majd szorosan felcsavarjuk. Kívül megkenjük a maradék krémmel, és szeletelhetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése