2020. március 12., csütörtök

Epres trüffelkrémes rolád


-->


Hozzávalók a piskótához: 

  • 5 evőkanál zabpehelyliszt (vagy zabpehely darálva)
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor (négyszeres erősségű édesítőt használtam helyette, 20 g-ot)
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (50%-os)
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg eper

Elkészítése: 

  • A piskótához a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. A lisztet összekavarjuk a sütőporral, meg a sóval, a tojássárágájához kavarjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. 
  • Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszatesszük ugyanerre a papírra, és felcsavarjuk. 
  • A krémhez a tejszínt és a csokoládét egy edényben, lassú tüzön, kavargatva, felolvasztjuk. Amikor egybeolvadtak, legalább 2-3 órára hidegre tesszük, amíg teljesen megdermed. 
  • Ekkor mixerrel kihabosítjuk, majd kitekerjük a piskótát, és egyenletesen megkenjük krémmel. Kb a negyedét meghagyjuk bevonni a süteményt. A krémre szórjuk a kis darabokra vágott epret, majd szorosan felcsavarjuk. Kívül megkenjük a maradék krémmel, és szeletelhetjük is.


Nincsenek megjegyzések: