Hozzávalók egy kb 22 cm-es pizzához:
- 12,5 dkg tönkölyliszt (én szénhidrátcsökkentett liszttel készítettem)
- 12,5 dkg tehéntúró
- 7 dkg spenót
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál szárított bazsalikom és oregánó vegyese
- só
A feltéthez:
- 20 dkg mozzarella sajt
- 4 evőkanál paradicsomszósz
- 1 marék fekete mag nélküli olívabogyó
- olívaolaj
- kevés só
- őrölt bors és oregánó
Elkészítése:
- A spenótot megmossuk, késes aprítóban felaprítjuk, majd a túróval egyenletesen összedolgozzuk. Ezután a hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztából enyhén lisztezett felületen egy kb 35 cm-es kör lapot nyújtunk.
- A sajtot csíkokra vágjuk, kirakjuk a pizza szélét, és visszahajtogatjuk, jól összenyomjuk, hogy a sajt sütéskor ne follyon ki. A tésztát megkenjük fűszerekkel és sóval kikevert paradicsomszósszal, majd megszórjuk apróra vágott olívabogyóval, illetve kis kockára vágott mozarellával.
- Sózzuk és borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
- Tálaláskor olívaolajjal meglocsoljuk.
Tipp: Csilipehellyel is megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése