2020. március 22., vasárnap

Epres joghurttorta sütés nélkül



Könnyen elkészíthető, nagyon finom, sütés nélküli desszert. Más gyümölccsel is nagyon finom, természetesen én egészséges, alakbarátabb verzóban készítettem ezt is.

Hozzávalók az alaphoz: 

  • 20 dkg cukormentes kakaós keksz
  • 0,5 dl növényi tej


A krémhez: 

  • 90 dkg natúr joghurt
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • 30 g negyedannyi édesítő (vagy 12 dkg cukor)
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 tasak zselatinpor (20 g)
  • 50 dkg eper

Elkészítése:

1.     A kekszet késes aprítóban porrá őröljük.
2.     Hozzáadjuk a tejet, és tovább aprítjuk, amíg masszává összeáll. Egy 20 cm-es kerek tortakarimát tálra állítunk úgy, hogy aláteszünk egy alufóliát, és az oldalára is ráigazítjuk. A keksz masszát egyenletesen belenyomkodjuk.
3.     A joghurtot tálba öntjük, és 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle. Belekavarjuk a zselatint, felmelegítjük, és közben kavargatjuk, amíg teljesen felolvad.
4.     A joghurthoz adjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaínliát, meg a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
5.     A kekszes alapra sorakoztatjuk a megmosott, és félbevágott epret.
6.     Ráöntjük egyenletesen a joghurt krémet, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed. Ezután a tortakarimát óvatosan eltávolítjuk (először körbe lazítsuk fel óvatosan egy késsel), majd szeleteljük.
Növényi tej helyett rendes tejet is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: