Könnyen elkészíthető, nagyon finom, sütés nélküli desszert. Más gyümölccsel is nagyon finom, természetesen én egészséges, alakbarátabb verzóban készítettem ezt is.
Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg cukormentes kakaós keksz
- 0,5 dl növényi tej
- 90 dkg natúr joghurt
- 2 dl cukormentes habtejszín
- 30 g negyedannyi édesítő (vagy 12 dkg cukor)
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 tasak zselatinpor (20 g)
- 50 dkg eper
Elkészítése:
1. A kekszet késes aprítóban porrá őröljük.
2. Hozzáadjuk a tejet, és tovább aprítjuk, amíg masszává összeáll. Egy 20 cm-es kerek tortakarimát tálra állítunk úgy, hogy aláteszünk egy alufóliát, és az oldalára is ráigazítjuk. A keksz masszát egyenletesen belenyomkodjuk.
3. A joghurtot tálba öntjük, és 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle. Belekavarjuk a zselatint, felmelegítjük, és közben kavargatjuk, amíg teljesen felolvad.
4. A joghurthoz adjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaínliát, meg a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.
5. A kekszes alapra sorakoztatjuk a megmosott, és félbevágott epret.
6. Ráöntjük egyenletesen a joghurt krémet, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed. Ezután a tortakarimát óvatosan eltávolítjuk (először körbe lazítsuk fel óvatosan egy késsel), majd szeleteljük.
Növényi tej helyett rendes tejet is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése