Mivel nem vagyok nagy húsevő, így előszeretettel fogyasztom a növényi fehérjéket, mint pl a vörös lencsét. Mivel a szénhidrát, ami benne van, nemek elegendő mennyiség, ezért köretnek nem rizset vagy tésztát választottam például, hanem inkább karfiolrizset. Nagyon finom!
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 sárgarépa
- 1 zöld paprika
- 1 vöröhagyma
- 1 dl kókusztej
- 1-2 teáskanál currypaszta (helyette currypor)
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint citromlé, só, őrölt bors
- 1 közepes fej karfiol
- olívaolaj
- citromlé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A karfiolt megmossuk, a leveleit leszedjük, és az ép karfiolt forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. Ezután kiszedjük, sütőpapírral bélelt tepsire átrakjuk, és meglocsoljuk olajjal. Sóval, borssal megszórjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Ezutén render adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a sárgarépát, meg a currypasztát. Kavargatva összepirítjuk, beleszórjuk a lencsét, hozzáadjuk a kókusztejet, és 6 dl vízzel felöntjük. Közepes tüzön készre főzzük, sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. A karfiolt rózsáira szedjük, késes aprítóban felaprítjuk, majd egy kevés olajjal, citromlével, illetve sóval és borssal ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk, és a lencse curry mellé kínáljuk köretként, rizs helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése