2020. március 30., hétfő

Lencsecurry karfiolrizzsel


Mivel nem vagyok nagy húsevő, így előszeretettel fogyasztom a növényi fehérjéket, mint pl a vörös lencsét. Mivel a szénhidrát, ami benne van, nemek elegendő mennyiség, ezért köretnek nem rizset vagy tésztát választottam például, hanem inkább karfiolrizset. Nagyon finom!

Hozzávalók: 

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 sárgarépa
  • 1 zöld paprika
  • 1 vöröhagyma
  • 1 dl kókusztej
  • 1-2 teáskanál currypaszta (helyette currypor)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint citromlé, só, őrölt bors

A körethez: 

  • 1 közepes fej karfiol
  • olívaolaj
  • citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A karfiolt megmossuk, a leveleit leszedjük, és az ép karfiolt forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. Ezután kiszedjük, sütőpapírral bélelt tepsire átrakjuk, és meglocsoljuk olajjal. Sóval, borssal megszórjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát. Ezutén render adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a sárgarépát, meg a currypasztát. Kavargatva összepirítjuk, beleszórjuk a lencsét, hozzáadjuk a kókusztejet, és 6 dl vízzel felöntjük. Közepes tüzön készre főzzük, sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. A karfiolt rózsáira szedjük, késes aprítóban felaprítjuk, majd egy kevés olajjal, citromlével, illetve sóval és borssal ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk, és a lencse curry mellé kínáljuk köretként, rizs helyett.

Nincsenek megjegyzések: