Lasagne sokféle változatban létezik, kedvencünk nekünk is a darált húsos. Ez a lencsés húsmentes, mégis pont annyira finom szerintem, mint a húsos. Ajánlom mindenképpen!
Hozzávalók 4 személyre a lencse raguhoz:
- 25 dkg vörös lencse
- 25 dkg barna csiperkegomba
- 40 dkg paradicsom (konzerv, darabolt)
- 2 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál juharszirup (helyette lehet méz)
- kevés csilipaprika
- só, őrölt bors, kevés olaj
A béchamel mártáshoz:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 8 dl tej
- só, őrölt bors
A spenót pesztóhoz:
- 15 dkg spenót
- 6 dkg őrölt mandula
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 cikk fokhagyma
- 1,5 dl olívaolaj
- marék bazsalikomlevél
- só, őrölt bors
- 8 lasagne tésztalap
Elkészítése:
- A lencsét dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
- Egy nagy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, meg fokhagymát, megkavargatjuk, beletesszük a lencsét, a paradicsomot, illetve a fűszereket. Az édességet és a csípősséget ízlés szerint állítsuk be.
- A mártáshoz vajon lisztet pirítunk (csak nagyon halványan), felöntjük hiddeg tejjel, és lassú tüzön, folytonosan kavargatva, sűrűre főzzük. Sózzuk és borsozzuk.
- A pesztóhoz a hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk.
- Egy tűzálló tál alját megkenjük mártással, és kirakjuk 4 tésztalappal. Erre jön a lencseragu fele, egy kevés mártás, újabb tésztalap, ragu, és mártás.
- A tetejére foltokban spenót pesztót kanalazunk, majd 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése