2017. június 23., péntek

Túrós-spenótos tortellini zöldborsóval



A kertem utolsó spenótleveleiből készült. A borsó, meg a cukorborsó még a tavalyi termés, de haamrosan jön az új :)

Hozzávalók 4 személyre a tortellinihez: 

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg spenótlevél
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 2 tojás
  • nagy csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 15 dkg zöldborsó
  • 12 dkg juhtúró
  • 5 dkg parmezán sajt 
  • 0,5 marék mentalevél
  • só, őrölt bors

A raguhoz: 

  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukorborsó
  • 0,5 citrom
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 2 dl húsalaplé
  • 1 dl fehérbor, só

Elkészítése: 

  • A spenótot meg a bazsalikomot megmossuk, és apróra vágjuk. Összegyúrjuk a lisztet tojással, sóval, és jól kidolgozzuk. 
  • A töltelékhez megfőzzük a borsót, meg a cukorborsót. Mixerrel összekavarjuk a túróval, a reszelt parmezán sajttal, az apróra vágott mentával, illetve sóval, borssal. 
  • Lisztezett felületen inyújtjuk a tésztát papírvékonyságúra, és kb 8 cm átmérőjű köröket vágunk. Mindenikre 1-1 teáskanálnyi tölteléket helyezünk, vízzel a széleit lekenjük, félbehajtjuk, ezután pedig ismét összehajtjuk. Enyhén sós, lobogó vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 
  • Egy serpenyőben felforraljuk az alaplevet, meg a bort, majd addig főzzük, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken. Hozzáadjuk a vajat, összefőzzük, majd citromlével, sóval, és borssal ízesítjük. Beleöntjük a tortellinit, meg a kétféle borsót, és összeforraljuk. 
  • Parmezánnal megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: