A kertem utolsó spenótleveleiből készült. A borsó, meg a cukorborsó még a tavalyi termés, de haamrosan jön az új :)
Hozzávalók 4 személyre a
tortellinihez:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg spenótlevél
- 1 marék bazsalikomlevél
- 2 tojás
- nagy csipetnyi só
A töltelékhez:
- 15 dkg zöldborsó
- 12 dkg juhtúró
- 5 dkg parmezán sajt
- 0,5 marék mentalevél
- só, őrölt bors
A raguhoz:
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukorborsó
- 0,5 citrom
- 3 dkg parmezán sajt
- 2 dl húsalaplé
- 1 dl fehérbor, só
Elkészítése:
- A spenótot meg a bazsalikomot megmossuk, és apróra vágjuk. Összegyúrjuk a lisztet tojással, sóval, és jól kidolgozzuk.
- A töltelékhez megfőzzük a borsót, meg a cukorborsót. Mixerrel összekavarjuk a túróval, a reszelt parmezán sajttal, az apróra vágott mentával, illetve sóval, borssal.
- Lisztezett felületen inyújtjuk a tésztát papírvékonyságúra, és kb 8 cm átmérőjű köröket vágunk. Mindenikre 1-1 teáskanálnyi tölteléket helyezünk, vízzel a széleit lekenjük, félbehajtjuk, ezután pedig ismét összehajtjuk. Enyhén sós, lobogó vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
- Egy serpenyőben felforraljuk az alaplevet, meg a bort, majd addig főzzük, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken. Hozzáadjuk a vajat, összefőzzük, majd citromlével, sóval, és borssal ízesítjük. Beleöntjük a tortellinit, meg a kétféle borsót, és összeforraljuk.
- Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése