Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet fehérkaraj
- 1 marék rukkola saláta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0,5 teáskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors
A paparika chutney-hoz:
- 3 piros színű paprika (kápia)
- 1 lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2,5 dl balzsamecet
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 5 dkg cukor
- 1 babérlevél
A csiliszószhoz:
- 20 dkg piros csilipaprika
- 2 fej fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 3,70 dl balzsamecet
- 2 evőkanél cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
- A chutney-hoz egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, meg a kockára vágott paprikát, és 6-8 percig, néha megkavarva, pároljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a bort, a babérlevelet, 2 teáskanál sót, meg a cukrot, majd lassú tüzön, 25-30 percig főzzük, amíg sűrű lesz.
- A csiliszószhoz a csilit megmossuk, a fokhagymákat pedig középen kettévágjuk, keresztben. Egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük, olajjal meglocsoljuk, és 25-30 percig sütjük. Amikor a csili kihűlt, kettévágjuk, a magjait kiszedjük, a fokhagyma cikkeket pedig kinyomkodjuk. Összeturmixoljuk a paprikát, a fokhagymát, meg az apróra vágott hagymát. Ecettel, és 1 evőkanél sóval egy edényben 8-10 percig főzzük, majd a cukrot hozzáadjuk, és összeforraljuk.
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, és mindkét felét sóval, borssal és paprikával beszórjuk.
- Grill serpenyőben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát megsütjük.
- Csiliszósszal, paprika chutney-val tálaljuk, rukkolával megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése