Elképesztően finom, csak ajánlani tudom!
Hozzávalók 6-8 személyre a
palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 6 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- pici só
A töltelékhez:
- 30 dkg oreo keksz
- 25 dkg krémsajt (mascarpone)
- 10 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
- 3 oreo keksz
Elkészítése:
- A palacsinta tésztához valókat kikavarjuk, és a szokásos módon hígpalacsintát sütünk, egy kisebb serpenyőben.
- 3 kekszet félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan kettészedjük, a benne lévő krémet egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, meg a krémsajtot, és csomómentesre kavarjuk mixerrel.
- A kekszet késes aprítóban morzsásra aprítjuk, vagy fólia alatt húsklopfolóval összezúzzuk. Egy kis maréknyit meghagyunk a díszítéshez.
- A kihűlt palacsintát elkezdjük egymásra rétegezni úgy, hogy vékonyan megkenjük krémmel, majd megszórjuk kekszmorzsával. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes palacsintát leraktuk.
- A csokoládét felolvasztjuk az olajjal vízgőz fölött, vagy mikróban, majd a palacsintatorony tetejére simítjuk. Kekszmorzsával megszórjuk, illetve a félretett kekszzel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése