2017. június 9., péntek

Pizza-kenyér (reform)



Hozzávalók a tésztához: 

  • 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál oregánó
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál méz
  • 1 tasak szárított élesztő (7 g)
  • őrölt bors tetszés szerint
  • 2,7 dl víz

A töltelékhez: 

  • 15 dkg gouda sajt
  • 5 dkg mag nélküli olívabogyó
  • 2 paradicsom
  • 4 evőkanál bazsalikom pesztó


Elkészítése: 

  • A tésztához valókat egy nagy tálban összegyúrjuk. Ezután alaposan megdagasztjuk, ezt végezhetjük dagasztógép segítségével is. Ha a tészta túl kemény, ahatunk még hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas, sima felületű tésztát kapjunk. Letakarjuk, és langyos helyen 1-1,5 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. 
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, téglalap alakúra, és 4 hosszú sávra vágjuk. Mindeniket megkenjük pesztóval. Ezután a tésztasávokat további téglalapokra vágjuk, a sütőforma magasságával megegyező méretűre. 
  • Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, függőleges helyzetbe állítjuk (nekitámasztjuk valaminek), és a következőképpen pakoljuk a hozzávalókat: egy tésztalap, egy szelet paradicsom, néhány szem olívabogyó, reszelt sajt. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ekkor 20 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. 
  • Szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: