Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál oregánó
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál méz
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- őrölt bors tetszés szerint
- 2,7 dl víz
A töltelékhez:
- 15 dkg gouda sajt
- 5 dkg mag nélküli olívabogyó
- 2 paradicsom
- 4 evőkanál bazsalikom pesztó
Elkészítése:
- A tésztához valókat egy nagy tálban összegyúrjuk. Ezután alaposan megdagasztjuk, ezt végezhetjük dagasztógép segítségével is. Ha a tészta túl kemény, ahatunk még hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas, sima felületű tésztát kapjunk. Letakarjuk, és langyos helyen 1-1,5 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk, téglalap alakúra, és 4 hosszú sávra vágjuk. Mindeniket megkenjük pesztóval. Ezután a tésztasávokat további téglalapokra vágjuk, a sütőforma magasságával megegyező méretűre.
- Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, függőleges helyzetbe állítjuk (nekitámasztjuk valaminek), és a következőképpen pakoljuk a hozzávalókat: egy tésztalap, egy szelet paradicsom, néhány szem olívabogyó, reszelt sajt. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ekkor 20 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
- Szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése