2017. június 5., hétfő

Tonhal-alma saláta



Hogyan vigyük magunkkal kedvenc salátánkat? Hát így, üvegben. Én például ezt vacsoráztam az erdőn, szeretett családom körében, amikor ők mogyoróvajas szendvicset ettek.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg tonhal (olajban, vagy saját levében eltett) 
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 4 szelet fekete kenyér
  • 3 lédús alma
  • 8 evőkanál repceolaj 
  • fél citrom
  • 3 evőkanál almaecet
  • 3 marék petrezselyemlevél
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A kenyeret 1 cm-es kockára vágjuk, és 4 evőkanál olajon egy serpenyőben megpirítjuk. 
  • Lecsöpögtetjük a tonhalat, falatnyi darabokra tördeljük, a paradicsomot pedig 5 mm-es darabokra vágjuk. 
  • Az almát félbevágjuk, a magházat kiszedjük, és 1 cm-es falatokra szeljük. Meglocsoljuk citromlével. 
  • Az öntethez kikavarjuk az ecetet sóval és borssal, illetve a megmaradt repceolajjal. 
  • Rétegezzük tetszés szerint egy üvegben az almát, a kenyeret, a tonhalat, az aszalt paradicsomot, és a petrezselyemzöldet, majd öntettel meglocsoljuk. 20-30 pec múlva fogyasztahtjuk is.

Megj: Amennyiben szeretnénk magunkkal vinni a salátát, csomagoljuk külön az öntetet, majd fogyasztás előtt kicsivel locsoljuk csak rá.

Nincsenek megjegyzések: