2017. június 12., hétfő

Epres rolócska



Annyira finom süteményt készítettem, nem néztem volna ki egy leveles tésztából, hogy tud ennyire jó lenni :) Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a habkönnyű és ropogós, zamatos eperízű rolócskát!

Hozzávalók 20 darabhoz:


  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (40 dkg)
  • 1 tojás
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg sűrű natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín (édesített)
  • 8 dkg cukor (lehet több is, az eper édességétől függően)
  • 1 tasak zselatin (10 g)
  • 1 tojás

Elkészítése:

  • A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni (1-2 óra). 
  • Alumíniumfóliából négyrétegű téglalapokat hajtogatunk (kb 20-ra lesz szükség).
  • A már előre kinyújtott tésztát 1 cm-es szélességű csíkokra vágjuk. A fóliát egy henger alakú tárgyra tekerjük szorosan (kb 2 cm-es átmérőjű legyen a henger), majd egy tésztacsíkot sodorunk rá úgy, hogy a szélei kissé egymásra kerüljenek. Óvatosan görgetünk rajta egyet-kettőt, majd a fóliával együtt a hengerről lehúzzuk. Mindenik tésztacsíkkal és fóliával így járunk el, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.


  • Villával felvert tojással lekenjük, és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
  • Az epret megmossuk, megpucoljuk, majd a cukorral összeturmixoljuk. Belekavarjuk a joghurtot, és ebből a keverékből kiveszünk 1 decit, melyben a zselatint elkavarjuk. Felmelegítjük, majd visszaöntjük az eperhez. 
  • A tejszínt kmeény habbá verjük, és óvatosan a krémhez forgatjuk.
  • Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a rolókat (mindkét végén nyomunk bele), és egy kevés időre hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: