2017. június 25., vasárnap

Citromos lazac zöldhagymával, fűszeröntettel




Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 lazacfilé
  • 2 citrom
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 összmarék friss fűszer: zsálya, kapor, petrezselyemzöld
  • 13 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Az egyik citromot szeletekre vágva egy tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.
  • 2 evőkanálnyi fűszert félreteszünk,a  többit 4 evőkanál olajjal összekavarjuk.
  • A halat sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a citromra, és betakarjuk az olajas fűszerkeverékkel.
  • 180 fokos sütőben 15 percig pároljuk.
  • Az öntetehez a félretett fűszereket apróra vágjuk, és összekavarjuk mustárral, 8 evőkanál olajjal, 3 evőkanál citromlével, sóval, borssal.
  • A hagymát megmossuk, három részre vágjuk, a vastagabb részét kétfelé hasítjuk, majd egy grillserpenyőben a maradék olajon (1 evőkanál) megpirítjuk.
  • A lazacot fűszeröntettel meglocsolva, grillezett zöldhagymával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: