Hozzávalók 4 személyre:
- 4 lazacfilé
- 2 citrom
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 összmarék friss fűszer: zsálya, kapor, petrezselyemzöld
- 13 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Az egyik citromot szeletekre vágva egy tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.
- 2 evőkanálnyi fűszert félreteszünk,a többit 4 evőkanál olajjal összekavarjuk.
- A halat sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a citromra, és betakarjuk az olajas fűszerkeverékkel.
- 180 fokos sütőben 15 percig pároljuk.
- Az öntetehez a félretett fűszereket apróra vágjuk, és összekavarjuk mustárral, 8 evőkanál olajjal, 3 evőkanál citromlével, sóval, borssal.
- A hagymát megmossuk, három részre vágjuk, a vastagabb részét kétfelé hasítjuk, majd egy grillserpenyőben a maradék olajon (1 evőkanál) megpirítjuk.
- A lazacot fűszeröntettel meglocsolva, grillezett zöldhagymával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése