2016. szeptember 6., kedd

Zsályás, aszalt paradicsomos bucik


Olyan finom ízesítésű kenyér, hogy már langyosan, szonte az egészet felfaltuk magára :)


Hozzávalók: 
  • 40 dkg kenyérliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 12 dkg aszalt paradicsom
  • 8-12 zsályalevél
  • 3,5 dl langyos víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 g száratott élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítése:

  • A hozzávalókat, a paradicsom, meg zsálya kivételével egy nagy tálba mérjük.

  • Alaposan összegyúrjuk, majd néhány percig dagasztjuk, amíg a tészta szép sima, hólyagos lesz (ha van lehetőségünk, a dagasztást bízzuk dagasztógépre). Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot, meg a zsályát.

  • Beledoglozzuk, majd a tésztát letakarjuk konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára nőjön (kb 60 perc).

  • Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, és téglalapokra felvágjuk.

  • Sütőpapírral bélelet nagy tepsire sorakoztatjuk, egymástól egy kicsit távolabb. További 20 percig kelesztjük, küzben pedig a sütőt elmelegítjük 180 fokra.

  • Végül a bucikat kb 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: