Olyan finom ízesítésű kenyér, hogy már langyosan, szonte az egészet felfaltuk magára :)
Hozzávalók:
- 40 dkg kenyérliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 12 dkg aszalt paradicsom
- 8-12 zsályalevél
- 3,5 dl langyos víz
- 1 evőkanál olaj
- 10 g száratott élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítése:
- A hozzávalókat, a paradicsom, meg zsálya kivételével egy nagy tálba mérjük.
- Alaposan összegyúrjuk, majd néhány percig dagasztjuk, amíg a tészta szép sima, hólyagos lesz (ha van lehetőségünk, a dagasztást bízzuk dagasztógépre). Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot, meg a zsályát.
- Beledoglozzuk, majd a tésztát letakarjuk konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára nőjön (kb 60 perc).
- Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, és téglalapokra felvágjuk.
- Sütőpapírral bélelet nagy tepsire sorakoztatjuk, egymástól egy kicsit távolabb. További 20 percig kelesztjük, küzben pedig a sütőt elmelegítjük 180 fokra.
- Végül a bucikat kb 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése