Hozzávalók 4 személyre a
húsgombóchoz:
- 60 dkg nyúlcomb (kicsontozva)
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 tojás
- 1 zöld paprika
- 1 evőkanál friss zsályalevél
- só, őrölt bors
A paradicsomszószhoz:
- 4 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- néhány bazsalikomlevél
- ízlés szerint só, bors, cukor, balzsamecet vagy citromlé
Elkészítése:
- A zabpelyhet néhány percre 0,5 dl forró vízbe áztatjuk, majd amikor a vizet felszívta, ledaráljuk a hússal, meg a paprikával együtt.
- A masszát alaposan összedolgozzuk a tojással, majd ízesítjük sóval, borssal, és apróra vágott zsályával. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk.
- Közben egy serpenyőben olajat forrósítunk, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát, ezután hozzádjuk a szeletekre vágott paradicsomot. Addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, majd felöntjük paradicsomlével, és összeturmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzre, belekavarunk kevés apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sót, cukrot, őrölt borsot, végül a húsgolyókat is. 15 perc alatt összefőzzük, majd liszttel elkevert tejszínnel felforraljuk. Spagettivel, tésztával, rizzsel, vagy krumplipürével tálalhatjuk.
- Mi teljes kiőrlésű spagettivel fogyasztottuk,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése