2016. szeptember 16., péntek

Zsályás nyúlgombóc paradicsomszószban



Hozzávalók 4 személyre a húsgombóchoz: 

  • 60 dkg nyúlcomb (kicsontozva)
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 zöld paprika
  • 1 evőkanál friss zsályalevél
  • só, őrölt bors

A paradicsomszószhoz: 

  • 4 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • néhány bazsalikomlevél
  • ízlés szerint só, bors, cukor, balzsamecet vagy citromlé

Elkészítése: 

  • A zabpelyhet néhány percre 0,5 dl forró vízbe áztatjuk, majd amikor a vizet felszívta, ledaráljuk a hússal, meg a paprikával együtt. 
  • A masszát alaposan összedolgozzuk a tojással, majd ízesítjük sóval, borssal, és apróra vágott zsályával. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk. 
  • Közben egy serpenyőben olajat forrósítunk, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát, ezután hozzádjuk a szeletekre vágott paradicsomot. Addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, majd felöntjük paradicsomlével, és összeturmixoljuk. 
  • Visszatesszük a tűzre, belekavarunk kevés apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sót, cukrot, őrölt borsot, végül a húsgolyókat is. 15 perc alatt összefőzzük, majd liszttel elkevert tejszínnel felforraljuk. Spagettivel, tésztával, rizzsel, vagy krumplipürével tálalhatjuk.
  • Mi teljes kiőrlésű spagettivel fogyasztottuk,



Nincsenek megjegyzések: