A nyúlhús az egyik kedvenc húsom, így mindig szívesen készítek ételt belőle. Ez ez gazdag, finom, pikáns leves, és egészséges.
Hozzávalók:
- 1 nyúl bordái, melle, has felőli része
- 8 barna csiperkegomba
- 4 paradicsom
- 6-8 koktélparadicsom
- 1 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 teáskanál koriandermag
- néhány szem feketebors
- 2 babérlevél
- darabka friss gyömbér (kb 5 cm-es)
- 4 evőkanál szójaszósz
- fél citrom leve
- 1 csilipaprika
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- 10 dkg apró, vékony száraztészta
Elkészítése:
- A nyúl darabjait alaposan megmossuk, majd egy nagyobb fazékban, hideg vízben főni tesszük a meghámozott egész hagymával és fokhagymával, félbevágott paradicsommal, koriandermaggal, feketeborssal, babérlevéllel, gyömbérrel.
- Amikor felforrt, kis lángon legalább 1 órán át főzzük, majd a nagyobb darabokat a levesből kiszedjük, és leszűrjük.
- A levét visszatesszük főni a megmosott, szeletekre vágott gombával, félbevágott koktélparadicsommal, illetve a száraztésztával. 3-4 perc főzés után ízesítjük szójaszósszal, citromlével, só, borssal, majd tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, és szeletekre vágott csilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése