Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 2 lilahagyma
- 3 dl céklalé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- só, őrölt bors
- néhány szál metélőhagyma
A gombás pirítóshoz:
- 30 dkg vegyes erdei gomba (ennek hiányában készülhet csiperkegombával is)
- 15 dkg natúr sajtkrém
- 1 lilahagyma
- 4 szelet kenyér
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
- 1 teáskanál balzsamecet
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Az erdei gombát alaposan megmossuk (pl tiszta szivaccsal megsúroljuk), és 5 percre forró vízbe helyezzük. Ezután leszűrjük.
- Egy fazékban, felforrósított olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a hámozott, és kockára vágott krumplit, lepirítjuk, majd felöntjük céklalével, illetve 0,5 l ételízesítős vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk.
- Tejszínnel dúsítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk.
- Serpenyőben, vaj-olaj keveréken megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a balzsamecettel összeforraljuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és 5 perc alatt megpároljuk. Sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítjük.
- Miután kihűlt, sajtkrémmel összeavarjuk, és pirítós kenyérre halmozzuk.
- A forró, céklás krumplileves mellé kínáljuk, melyet kevés, apróra vágott metélőhagymával szórunk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése