Hozzávalók 4 személyre:
- 2 padlizsán
- 50 dkg sárgarépa
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 15 dkg fetasajt
- 12 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál citormlé
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors
- csípős paprikakrém a tálaláshoz
Elkészítése:
- A répát megmossuk, mindeniket félbevágjuk, a vastagabbakat négybe. Egy edényben 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
- Egy tálikóban összekavarjuk a petrezselyemzöldet 8 evőkanál olajjal, kevés sóval, és félretesszük.
- A padlizsánt megmossuk, hosszában szeletekre vágjuk, megkenjük a maradék 4 evőkanál olajjal, borssal megszórjuk, majd serpenyőben, mindkét oldalán megsütjük.
- A csicseriborsót szűrőn átmossuk, lecsöpögtetjük, majd a répával, ízlés szerint citromlével, fűszerpaprikával, meg a fokhagymával összeturmixoljuk.
- Megsózzuk, ezután tányérra szedjük, a tetejére sült padlizsánt, szeletekre vágott fetasajtot, illetve egy kevés paprikakrémet helyezünk. Fűszerolajjal meglocsoljuk, és őrölt borssal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése