Nagyon szeretjük a browniet, dehát ki az, aki ne szeretné ezt a finomságot? :) Sokféle változatban készítettem már browniet, szerintem ez az egyik legfinomabb. Finom, puha, szaftos (csak nehogy túlsüssük!), szóval mennyei.
Hozzávalók:
- 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 8 dkg liszt
- 2 sárgabarack, vagy őszibarack (ennek hiányában 5 dkg aszalt barack)
- 3 tojás
- 1,2 dl olaj
- 0,3 dl tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dkg kakaópor
- csipetnyi só
Elkészítése:
- 15 dkg csokoládét mikróban, vagy vígőz felett felolvasztunk.
- Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a diót, a barackot kockára vágjuk.
- A lisztet, kakaóport, meg sütőport összekavarjuk.
- Az egész tojásokat csipetnyi sóval kb 10 percig habosítjuk mixerrel, amíg a massza sűrű lesz és kivilágosodik. Belekavarjuk az olajat, meg az olvasztott csokoládét. Ezután a lisztkeveréket, a barackot, illetve a diót a tésztába forgatjuk.
- A masszát egí 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb 25-30 percig sütjük. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, hanem a belseje maradjon lágyabb.
- Miután kihűlt, a tetejét bevonjuk a maradék csokoládéval (10 dkg), melyet tejszínnel felolvasztunk.
- Kockára vágva tálaljuk, langyosan a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése