2016. szeptember 27., kedd

Diós-barackos brownie csokoládémázzal


Nagyon szeretjük a browniet, dehát ki az, aki ne szeretné ezt a finomságot? :) Sokféle változatban készítettem már browniet, szerintem ez az egyik legfinomabb. Finom, puha, szaftos (csak nehogy túlsüssük!), szóval mennyei.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 8 dkg liszt
  • 2 sárgabarack, vagy őszibarack (ennek hiányában 5 dkg aszalt barack)
  • 3 tojás
  • 1,2 dl olaj
  • 0,3 dl tejszín
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dkg kakaópor
  • csipetnyi só

Elkészítése: 


  • 15 dkg csokoládét mikróban, vagy vígőz felett felolvasztunk. 
  • Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a diót, a barackot kockára vágjuk. 
  • A lisztet, kakaóport, meg sütőport összekavarjuk. 
  • Az egész tojásokat csipetnyi sóval kb 10 percig habosítjuk mixerrel, amíg a massza sűrű lesz és kivilágosodik. Belekavarjuk az olajat, meg az olvasztott csokoládét. Ezután a lisztkeveréket, a barackot, illetve a diót a tésztába forgatjuk. 
  • A masszát egí 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb 25-30 percig sütjük. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, hanem a belseje maradjon lágyabb. 
  • Miután kihűlt, a tetejét bevonjuk a maradék csokoládéval (10 dkg), melyet tejszínnel felolvasztunk. 
  • Kockára vágva tálaljuk, langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: