Omlós, bársonyos, csokoládéízű, brutálfinom sütemény! Ajánlom mindenkinek, aki egy igazit sütizne otthon :)
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé (min 50%-os kakaótartalommal)
- 12 dkg jó minőségű vaj
- 5 tojás
- 18 dkg cukor
- 10 dkg őrölt dió
- 8 dkg liszt
- 3 érett, lédús körte
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- csipetnyi só
Elkészítése:
- Az apróra tördelt csokoládét a vajjal egy edényben felolvasztjuk (vízgőz fölött, vagy mikróban).
- Mixerrel jó habosra felverjük az egész tojásokat a cukorral (3-5 percig), óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokoládét, majd pedig a diót, a lisztet is, meg a narancshéjat.
- A körtét meghámozzuk, a magházat kivágjuk, kisebb kockára felvágjuk, és ezt is a tésztához kavarjuk.
- Egy kalácsformát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és 180 fokos sütőben, kb 35-40 percig sütjük. Ekkor a hőfokot 160 fokra visszavesszük, a süteményt alufóliával letakarjuk, és további 15-20 percig sütjük (végezzünk tűpróbát, hogy a sütemény kellően átsült-e).
- A sok csokoládé miatt úgy a jó, ha a belseje egy picit légy marad, és nem sül szárazra. Szeletekre vágva akár tízóraira, uzsonnára is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése