Ebben az időszakban rengeteg petrezselyemzöld van a kertben, így éppen jól jött ennek a levesnek az elkészítéséhez. Ez az egyik legízletesebb krémleves szerintem, mennyei.
A sült petrezselyemzöld igazán nagyszerű ropogós csemege, érdemes kipróbálni!
A sült petrezselyemzöld igazán nagyszerű ropogós csemege, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 4 marék petrezselyemzöld
- 3 nagyobb hagyma
- 5 dkg vaj
- 2 cikk fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 2 szál lángolt kolbász
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2-3 dl napraforgóolaj
- 0,5 dl olívaolaj
- só, őrölt bors
- házi ételízesítő
Elkészítése:
- A petrezselymet megmossuk (4 szálat félreteszünk), apróra vágjuk, 1 dl vízzel összeturmixoljuk, és félretesszük.
- Egy kisebb fazékban 2 dkg vajat hevítünk, és megpirítunk 1 apróra vágott hagymát, illetve a szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk liszttel, kavargatva lepirítjuk, felöntjük borral, összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, 5 dl ételízesítős vizet, és felfőzzük.
- A maradék hagymát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk, majd egy serpenyőben, forró olajon ropogósra sütjük.
- A félretett petrezselyemzöldet ebben az olajban hirtelen kisütjük, majd a hagymával együtt papírtörlővel bélelt tálba szedjük, megsózzuk.
- Az olívaolajat paprikával összekavarjuk, és ezen az olajon megsütjük a karikára vágott kolbászt.
- A maradék vajat (3 dkg) és a petrezselyempépet a leveshez adjuk, összeturmixoljuk, sóval és borssal ízesítjük.
- Kolbásszal, hagymakarikával, süét petrezselyemzölddel, és paprikaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése