2016. augusztus 6., szombat

Petrezselyem krémleves ropogós hagymakarikával, sült kolbásszal


Ebben az időszakban rengeteg petrezselyemzöld van a kertben, így éppen jól jött ennek a levesnek az elkészítéséhez. Ez az egyik legízletesebb krémleves szerintem, mennyei.
A sült petrezselyemzöld igazán nagyszerű ropogós csemege, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: 

  • 4 marék petrezselyemzöld
  • 3 nagyobb hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 szál lángolt kolbász
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2-3 dl napraforgóolaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • házi ételízesítő

Elkészítése: 

  • A petrezselymet megmossuk (4 szálat félreteszünk), apróra vágjuk, 1 dl vízzel összeturmixoljuk, és félretesszük. 
  • Egy kisebb fazékban 2 dkg vajat hevítünk, és megpirítunk 1 apróra vágott hagymát, illetve a szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk liszttel, kavargatva lepirítjuk, felöntjük borral, összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, 5 dl ételízesítős vizet, és felfőzzük. 
  • A maradék hagymát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk, majd egy serpenyőben, forró olajon ropogósra sütjük. 
  • A félretett petrezselyemzöldet ebben az olajban hirtelen kisütjük, majd a hagymával együtt papírtörlővel bélelt tálba szedjük, megsózzuk. 
  • Az olívaolajat paprikával összekavarjuk, és ezen az olajon megsütjük a karikára vágott kolbászt. 
  • A maradék vajat (3 dkg) és a petrezselyempépet a leveshez adjuk, összeturmixoljuk, sóval és borssal ízesítjük. 
  • Kolbásszal, hagymakarikával, süét petrezselyemzölddel, és paprikaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: