2016. augusztus 17., szerda

Mogyorós nyúlragu paradicsomos paprikával


Egy gyors, egészséges, könnyen elkészíthető nyúlas étel. Érdekes ízesítés, finom, különleges fogás, mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók:

  • 4 nyúlcomb
  • 10 paradicsom
  • 2 piros színű paprika
  • 3 cikk fokhagyma
  • kb 4 dkg sós mogyoró
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál cukor (eritritet használtam)
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szezámolaj (ha nincs, akkor olívaolaj)
  • 0,5 teáskanál currypor
  • 3-4 teáskanálnyi balzsamecet
  • ízlés szeront cayenne bors, vagy más, húshoz való fűszerkeverék
  • friss mentalevél a tálaláshoz
Elkészítése:

  • A nyúlcombot a csontról lefejtjük, darabkákra vágjuk, és összekavarjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával, olívaolajjal, és kevés cayenne borssal. Forró serpenyőben megsütjük, 1-2 teáskanálnyi balzsamecettel ízesítjük.
  • Szezámolajon megpörköljük a mogyorót, hozzáadjuk a curryport, a mézet, picit karamellizálni hagyjuk, majd a húshoz kavarjuk.
  • A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és csíkokra vágjuk. Serpenyőben kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, cukorral, cayenne borssal fűszerezzük, és összeforraljuk. Ízlés szerint balzsamecetet adunk hozzá.
  • A nyúlraguval tálaljuk, mentalevéllel megszórva.

Nincsenek megjegyzések: