Egy gyors, egészséges, könnyen elkészíthető nyúlas étel. Érdekes ízesítés, finom, különleges fogás, mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
- 4 nyúlcomb
- 10 paradicsom
- 2 piros színű paprika
- 3 cikk fokhagyma
- kb 4 dkg sós mogyoró
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál cukor (eritritet használtam)
- 1 evőkanál méz
- 0,5 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál szezámolaj (ha nincs, akkor olívaolaj)
- 0,5 teáskanál currypor
- 3-4 teáskanálnyi balzsamecet
- ízlés szeront cayenne bors, vagy más, húshoz való fűszerkeverék
- só
- friss mentalevél a tálaláshoz
Elkészítése:
- A nyúlcombot a csontról lefejtjük, darabkákra vágjuk, és összekavarjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával, olívaolajjal, és kevés cayenne borssal. Forró serpenyőben megsütjük, 1-2 teáskanálnyi balzsamecettel ízesítjük.
- Szezámolajon megpörköljük a mogyorót, hozzáadjuk a curryport, a mézet, picit karamellizálni hagyjuk, majd a húshoz kavarjuk.
- A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és csíkokra vágjuk. Serpenyőben kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, cukorral, cayenne borssal fűszerezzük, és összeforraljuk. Ízlés szerint balzsamecetet adunk hozzá.
- A nyúlraguval tálaljuk, mentalevéllel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése