Gyakran fogyasztunk pisztrángot, az elkészítését pedig nem szoktam túlbonyolítani, mert a friss pisztráng van annyira finom, hogy teljesen egyszerűen elkészítve is megállja a helyét.
Ezúttal salátába került, ami több egy salátánál, hiszen egy gyors, finom, és egészséges ebédnek is simán megfelel.
Hozzávalók:
- 2 kisebb teszőleges saláta
- fél kisebb fej lilakáposzta
- 1 sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 sült pisztráng
- 1 citrom
- 2 marék petrezselyemzöld
- 2 marék mentalevél
- 1 cikk fokhagyma
- 1,5 evőkanál magos mustár
- 1 evőkanál balzsamecet
- olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A káposztát megmossuk, három cikkre vágjuk, reszelt citromhéjjal megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, majd 200 fokos sütőben, 15-20 percig sütjük. Sózzuk és borsozzuk.
- Az öntetehez összekavarunk 4 evőkanál olajat, balzsamecetet, mustárt, reszelt fokhagymát, sót, borsot.
- Megmossuk a salátát, darabokra tépkedjük, a répát meghámozzuk, és zöldséghámozóval vékonyra szeljük. A fűszereket szintén megmossuk, darabokra tépjük, majd a zöldségekkel együtt egy nagy tálban az öntettel összeforgatjuk.
- Egy serpenyőben, forró olajon ropogósra sütjük a karikára vágott hagymát.
- A halat tetszőleges darabokra szedjük, majd a hagymával együtt a salátára helyezzük. Citromlével, őrölt borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése