Picit ősziesre sikerült ez az étel, de egytáltalán nem bánom, mert nagyon finom! Talán a legfinomabb párolt káposzta, amit kóstoltam, egysezrűen tökéletes az ízesítése. Remélem ugyanígy ízlik majd annak is, aki kipróbálja :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 szelet csont nélküli seréskaraj
- 5 borókabogyó
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál koriander mag
- 1 evőkanál egész fehérbors
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- néhány kakukkfű ág
- só
A párolt káposztához:
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- 10 dkg kékszőlő
- 2 lilahagyma
- 10 borókabogyó
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk. Lefejtjük a leveleket, a hagymát pedig meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
- 4 dl vizet összekavarunk ételízesítővel, cukorral, balzsamecettel, keményítővel, borókabogyóval, sóval, és borssal, majd a káposztával alaposan összeforgatjuk.
- Egy sütésálló tálba öntjük, lefedjük (vagy alufóliával letakarjuk), és 200 fokos sütőben 50-60 percig pároljuk. A fóliát eltávolítjuk, rászórjuk a megmosott szőlőt, és további 10 percig pároljuk.
- Egy mozsárban összezúzzuk a koriandert, a borókabogyót, meg a borsot (mozsár hiányában fólia alatt, húsklopfolóval zúzzuk szét).
- A húst megsózzuk, ezzel a fűszerkeverékkel alaposan megszórjuk, és forró olajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
- A végén kakukkfűvel megszórjuk, majd szőlős párolt lilakáposztával tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése