2014. július 28., hétfő

Vajas-fokhagymás sült garnéla


A lányommal nagyon szeretjük a sült garnélát, de nagyon ritkán lehet frissen vásárolni. Fagyasztott pedig szóba sem jöhet, így amikor megláttuk a friss kínálatot, rögtön le is csaptunk rá :)
Az igazán finom, jól sikerült garnélát nem érdemes túlbonyolítani, pontos recept sem szükséges, fontos viszont, hogy legyen:

  • friss garnélarák
  • vaj
  • fokhagyma
  • egy kevés fehérbor
  • petrezselyemzöld (én zsályát is használtam, nagyon jó)
  • citrom
  • só, frissen őrölt bors
Alapból ennyi szükséges egy igazán jó sült garnélához, de én még színes koktélparadicsomot is használtam hozzá, így még finomabb.

Elkészíteni egyszerű, és gyors:
  • A garnélát alaposan megmossuk, a hosszú bajszát leszedjük.
  • Vajat hevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a rákot, pirítani kezdjük.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, öntünk rá egy kevés bort, jól kiforraljuk.
  • Beledobjuk a megmosott paradicsomot, óvatosan összeforgatjuk az ételt, 1-2 perc alatt összesütjük.
  • Sóval, borssal, apróra vágott zölddel alaposan megszórjuk, citromlével ízesítjük.
Mi csak pirítóssal fogyasztottuk, mert ez az étel amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.
Természetesen, fogyasztáskor le kell húzni a rák fejét, illetve leszedni a lábakat, páncélját, és kiszedni a húst.

Nincsenek megjegyzések: