Ez ismét kedvenc kategória, nagyon szeretem a hús-gyümölcs párost, imádom, ha kavarodnak az ízek, az édes a sóssal, a savanyú az édessel, és így tovább. A rozmaring mindenképp fontos eleme ennek az ételnek, rendkívül jól harmonizál a hússal, meg a körtével, Ropogós fokhagymás bagettel maga a menyország :)
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell, 15 dkg kecskesajt (vagy másfajta lágyabb sajt), 2 körte, 180 ml olívaolaj, 1 bagett, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál tárkonyos mustár, 1 evőkanál rozmaring, só, őrölt bors
Elkészítése:
- Felvágjuk a bagettet nem túl vékony karikára, majd a szeleteket megkenjük 150 ml olaj + reszelt fokhagyma keverékkel. Sütőpapíros tepsire téve, 200 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük, majd megsózzuk.
- A körtéket megmossuk, 6 szeletere vágjuk, a magházat eltávolítjuk.
- Egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk, csak amíg szép színt kapnak. Kiszedjük, félretesszük, a serpenyőbe pedig még 2 evőkanál olajat öntünk, és puhára sütjük a sóval, borssal fűszerezett csirkeszeleteket.
- Összekavarjuk a mustárt a mézzel, majd a sült húst megkenjük vele. Kirakjuk körte szeletekkel, megszórjuk sajttal, apróra vágott rozmaringgal, illetve egy pici sóval, őrölt borssal.
- Melegen, a sült fokhagymás bagett szeletekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése