Nem vagyunk nagy halevők, de ha találok az üzletben friss halat, mindenképp vásárolok, mert a frisset azt szeretjük. Természetesen más fajta halból is készülhet ez az étel, a lényeg, hogy soha ne vásároljunk fagyasztott árut. Az úgysem olyan :)
Hozzávalók:
- 4 fogasfilé, 75 dkg fehérbab (konzerv), 35 dkg piros és sárga színű koktélparadicsom, 300 ml zöldségalaplé, 15 dkg füstölt császárszalonna, 2 cikk fokhagyma, 7 evőkanál olívaolaj, 1 citrom, 1-1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld és zsálya, só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy cikk fokhagymát apróra vágunk, 1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott babot, felöntjük az alaplével, és lefedve 5 percig főzzük.
- Ezutám pürésítjük, majd belekavarunk 2 evőkanál citromlevet, 2 evőkanál olajat, és megsózzuk. Lefedve melegen tartjuk.
- A szalonnát apróra vágjuk, 1 evőkanál olajon egy serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük.
- A halat hideg vízzel lemossuk, konyhai törlővel leitatjuk róla a nedveséget, megszórjuk sóval és borssal. A serpenyőbe még 2 evőkanál olajat adunk, és a halat néhány perc alatt megsütjük.
- Hozzáadjuk a sült szalonnát, összepirítjuk, majd lefedve melegen tartjuk.
- Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, beledobjuk a kétféle paradicsomot, és kb 3 percig sütjük. Az utolsó percben hozzáadjuk a maradék szeletekre vágott fokhagymát is, illetve megsózzuk.
- A babpürét a szalonnás hallal, és a sült koktélparadicsommal tálaljuk, frissen megszórjuk a zöldfűszerekkel, és mellé citromot kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése