2014. július 10., csütörtök

Tökmagban sült kölesgolyó


Nagyon szeretem a különböző hús nélküli fasírtokat, ez a kölesgolyó is nagyon jól sikerült. A megpirult tökmagkéreg pluszban is finom ízt ad neki, egy tál friss kerti salátával tökéletes ebéd, vagy vacsora.
Azoknak, akik törődnek az egészségükkel :)


Hozzávalók:

  • 2 dl köles, 1 zöldhagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál kókuszzsír, só; továbbá: 5 dkg fetasajt, 3 dkg spenót, 1 tojás, 2 cikk reszelt fokhagyma, 2 teáskanál apróra vágott majoránna, só, őrölt bors; a sütéshez: 10 dkg tökmag, 6 evőkanál kókuszolaj (kókuszzsír), vagy olívaolaj

Elkészítése:

  • Egy evőkanál kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az átmosott kölest, az ételízesítőt, megsózzuk, és felöntjük 4,5 dl vízzel. Fedő alatt, kb 15 perc alatt puhára főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  • A tökmagot késes aprítóban finomra aprítjuk, és egy tálikóba szórjuk.
  • Miután a köles kihűlt, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, szükség szerint sózzuk, majd tökmagba forgatjuk, és egy serpenyőben, forró zsiradékon szép aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: